normal doğum

2377

Ağrı esigim ne derece diye ettiğim meraklar sonucu sinandigim,hem de 2 kere sinandigim doğal sureclerim…İkinci ve sonuncusunda rahim iter fakat çatı izin vermez şeklinde cennetin kıyısında gezmisligim vardır.Tahtalar eksildi lakin 2 can bagisladim Dunyaya,ne kadar güçlüyüm diye şüpheye düşünce dönüp hatirliyorum

engeliniz yoksa, doktorunuz bunun için uygun olduğunuzu söylüyorsa, siz de uygun olduğunuzu hazır olduğunuzu düşünüyorsanız yapın. sırf mahalle baskısı nedeni ile normal doğum yapacağım diye ısrar etmeyin. olmuyorsa olmuyordur. mahalle baskısına maruz kalıp illa normal yapacağım diyip (doktorumun uyarısına rağmen, çünkü kayınvalidem ve annem hiç hoş karşılamayacaklardı, sırf onlarla uğraşmamak için) doğum sırasında kuyruk sokumumu incittim. 

Eğer bir mani yoksa, hem anne hem bebek için en iyi doğum şekli.

3 gün önce gerçekleşirtirdiğim doğum. sanırım ben anne oldum :/

adı üstünde normal doğum eniyisi ama mecburen sezaryen o ayrı…

içimde kalan, yapmayı çok istediğim doğum şekli.. belki ikince kısmet olur 🙂

kanimca “dogal dogum” ile arasinda fark olan bir dogum sekli. normal dogum daha cok vajinal dogum icin kullaniliyor ama dogal dogumda suni sanci, epidural, epizyotomi gibi dis mudahaleler de olmuyor.

çok isteyip yapamadığım şey :))

Bir hevesle 41.haftaya kadar bekledigim ustelik sancim basladigi

Halde acilma olmayisindan sezeryen olmak zorunda oldugum durumdir

televizyonlarda, kitaplarda öyle abartılıyor ki kadınlar korkup vazgeçiyor. bugüne kadar bir tane bile sakin ilerleyen doğum sahnesi izlemedim film ve dizilerde. halbuki gerçekten öyle kötü gelişmiyor doğum süreci.

benim de en çok istediğim şeylerden biriydi. hatta ben suda doğum yapmayı planlıyordum. fakat işler yolunda gitmedi. bebeğimin kordonu boynuna dolandı ve sezaryen olmak durunda kaldım.

Güneş kızıma kavuştuğum doğum şekli. 41. haftada da gelmeyecek de sezaryen doğum olacağım diye korkmuşumdur. Hamileliğim gibi doğumun ilk evresi olan sancılanma kısmı da umduğumdan rahat geçti. Hastaneye gittiğimde ebe sancılarımı yetersiz bulsa da doktorum 4 cm açıklık ile doğumun yakında olacağını söyledi ve suni sancı verdi. O andan sonra 1 saat geçmeden kızımı kollarıma aldım:) Suni sancı gelince epidural de geldi tabii, yoksa belki ağrı kesicisiz bir normal doğum da olabilirdi. Doğum gece 1’de oldu, sabah 10’da da bize taburcu edildiniz, gidebilirsiniz dendi. Doğum sonrası cidden hiçbir sorun yoktu. Hemen ayaklandım, duşumu aldım, sabahleyin gelecek ziyaretçilerimiz için hazırlandım, sanki önceki gün hamile değilmişim gibiydi:) Herkese tavsiye ederim.

hep yaşamayı istediğim, ancak erken doğum yüzünden yaşayamadığım bir olay

2. bebeğimi inşallah bu yöntemle kucağımı alırım diye iç çektiğim doğum şeklidir…

41 hafta normal doğum yaptığım günü hayal ettim ama benim kızın gelmeye niyeti olmayınca olmadı …..

olması gereken doğum!!

bebeğin çıktığı an yaşanan o rahatlama hissi öyle güzeldir ki sırf o duyguyu tekrar yaşamak için 2. bebeğimi yapmak istiyorum 🙂

(bkz : suni sancı)

her anneye nasip olmasını dilerim. bir kadının yaşaması gereken bir deneyim. 2 çocuğumu da böyle doğurdum. oğlumda 12 saat sancı çekmeme rağmen yine olsa yine normal diye diretirim.

benim de mustafamı kucağıma aldığım doğum şekli.

saatlerce evde sancı çektikten sonra, hastaneye gidip doğurmuştum. sanırım acı eşiğim epey yüksekmiş. evde doğuracağıma ihtimal vermeden sancı sıklaştı diye gittiydik hastaneye. bir de baktım doğumhanedeyim 🙂

sıkıntılardan dolayı son ana kadar sezeryan olacağım söylenip, 38. apar topar sancım tutup hastaneye gittiğimde doktorumunda isteğiyle (desteğiyle) yaptığım doğum şekli. her ne kadar kendimi hazırlamamış olsamda iyi ki normal doğum yapmışım diyorum ve kesinlikle bir sorun yoksa normal doğum yapılmalı diye düşünüyorum.