gereksiz bir uygulama

ben hiç anlayamadım..ne yapılmaya çalışılıyor?

hemen imzaladım, ve paylaştım …

“aman ne olacak, siz akp düşmanı olduğunuz için böyle kötülüyorsunuz herşeyi” diyenleri boğmak istediğim konuların başında gelen durum…

Daha düne kadar “7 çok geç derken” sistem öyle bir değişti ki “5.5 çok erken demeye” başladık. yokmu bunun ortası? çokmu zor yapmak?

iktidarın dediğim dedik mantığıyla hareket ettikten sonra dikkate alacağından umut edemediğim, bu satırları üzülerek yazdığım ve ebeveynlerin kuzularının geleceğinden endişe duydukları için toplu halde harekete geçmelerine neden olan kampanya.

tüm bunlardan sonra okula göndermeyi hiç düşünmediğim kızım için imzaladığım kampanya.

kampanya adından da anlaşılacağı üzere gayet net.

imza metni;

Değerli Cumhurbaşkanımız,

Değerli Başbakanımız,

Değerli Milli Eğitim Bakanımız,

Değerli Milletvekillerimiz,

Değerli Eğitimcilerimiz,

11.Nisan.2012 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren yeni eğitim yasası ile biz velileri endişelendiren birkaç noktaya tekrar dikkatinizi çekmek istiyoruz. Yeni yasayla 2012-2013 öğretim yılında ilkokul birinci sınıfa başlaması öngörülen 66-67-68 aylık çocukların (Eylül 2012 itibari ile ilkokula başlatılması planlanan Ocak-Şubat-Mart 2007 doğumlu çocuklar) anaokuluna, ilkokul hazırlığa (okul öncesi eğitime) alınmasının daha uygun olduğunu düşünüyoruz. Bu çocuklarımızIn ilkokula başlatılmasının veli inisiyatifine bırakılmasını ve okul öncesi eğitim kurumlarına kabul edilmeleri için “fiziksel gelişim yetersizliği” şartının kaldırmasını talep ediyoruz. Yeni yasa ve genelgeyle uyumlu olarak yaş aralıklarının aşağıdaki gibi düzenlenmesini talep ediyoruz. 54-65 ay arası “5 yaş” 42-53 ay arası “4 yaş” 30-41 ay arası “3 yaş” olarak tanımlanmalı ki, çocuklarımıza okul hayatına başlamaları için gerekli olan gelişimlerini sağlıklı olarak tamamlayabilsinler. Yaş aralıkları bu şekilde tanımlandığı takdirde, okul öncesi eğitimin de zedelenmeyeceğine inanıyoruz. 4+4+4 sistemi ile lise eğitiminin zorunlu hale gelmesinin çok olumlu ve bugüne kadar geç kalınmış bir uygulama olduğunun farkındayız. Bununla birlikte, bu sistemde mesleklere yönlendirmenin yapılacağı ikinci 4 yıllık dilime (ortaokula) dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Eğitimcilerin ve akademisyenlerin de belirttiği gibi bu dilime denk gelen 9-13 yaş arası, meslek seçimi için çok erken bir dönemdir. Dolayısıyla meslek seçimlerinin bu dönem sonrasına bırakılması gerek çocuklarımız için gerekse ülkemiz için daha yararlı ve verimli olacaktır. Bu sayede, üniversite hayatını tamamlamış olan bireyler, mecbur oldukları meslekleri değil sevdikleri meslekleri yapan bireyler olma yolunda daha emin adımlar atmış olacaklardır.

Kısacası, ikinci 4 yıllık eğitim döneminin meslek eğitimine ya da mesleklere yönlendirmeye ayrılmasını sakıncalı buluyoruz. Bunun yerine eğitim sisteminin ilk 8 yılı boyunca yaşam becerilerinin kazanılmasına odaklanmasının çocuklar arası eğitim eşitsizliğini en aza indireceği için, ülkemizin gelecekteki kalkınmasını sağlayacağına ve çocuklarımızın yurtdışındaki yaşıtları ile aynı kulvarda yarışabilmesine imkan kılacağına inanıyoruz. Maddeler halinde açıklamaya çalıştığımız bu endişelerimizi anlayacağınıza ve bunları giderecek gerekli düzenlemeleri yapacağınıza inanıyoruz.

Saygılarımızla”

kampanyaya katılmak için: http://imzakampanyam.com/ilkokul-icin-5bucuk-cok-erken-2-imza-kampanyasi