Emzirmeyi bırakırken babanın desteği önemli. İlk çocuğum 10 aylıkken kendi kendine ansızın bıraktı. Ama ikincisinde alerji nedenli ben bıraktırmak istedim. İşe başladığımda zorlanmaya başlamıştım. Önce gece kesmeye başladım, bu dönemde babasının kalkıp ilgilenmesi gerekti. Ben kalkarsam meme diye ağlıyordu. Gün içerisinde de zaten görmediği için bırakması kolay oldu. Ancak bırakma döneminde meme isterken ağladığında destekçisi anne olursa süt kokusu gelirken daha çok hırçınlaşmaya başlıyor.

hiç istemediğim ne kadar geç olursa o kadar iyi seviyorum emzirmeyi

(bkz : memeden kesme)

gözlemlediğim bebeğin yaşı ilerledikçe emzirmeye olan düşkünlüğünün artması ve bırakmasının zorlaşması…

ama anne memnun bebek memnunsa zaten ortada bir sorun kalmıyor…

benim kızım emmeyi 7 aylık iken kendisi bıraktığı için bu sürecin nasıl atlatılması gerektiği ile ilgil bir yorum yapamayacağım. ama eğer o kadar küçükken bir talihsizlik sebebiyle emmeyi bırakmamış olsaydı, daha uzun bir zaman emzirebilmeyi gerçekten çok isterdim.

sosyal ortamlarda 2 yaş çocuğunun anne meme diyerek emmek istemesi dışarıdan çok sevimli görünmüyor olabilir. ama bu konuda anne isterse bir düzen oturtabilir (sadece evde meme var, sadece sabah ve akşam vb..)..

son söz; travmatik sonlar bir bebeğin uzun yıllar emmesinden çok daha zararlı geliyor bana, o yüzden yumuşak bir geçiş, ve çocuğun kararlarına saygı duymanın çok önemli olduğunu düşünüyorum..