doğduğu günden itibaren akşamları uyku rutininin bi parçası olarak yapılınca hiç zor olmuyormuş bu. sevdirmek yani. youtube’da video blogunu takip ettiğim bi kız gayet güzel alıştırdı bebeğini, şimdi 7 aylık oldu yavru, su görünce sevinçten aklını kaçırıyor.

ben de deneyeceğim.

(bkz : banyo / bakım ürünleri)

ilgisini çekecek renkli, suda ışıkları yanan banyo ördeği bize çok yardımcı oldu bu hususta, şiddetle tavsiye edilir.

bazen bunlar bile fayda etmeyebiliyor ozaman da ağlaya ağlaya yıkansın napalım ben başlıcam artık çığlık atmaya daha napalım bi takla atmadığımız kalıyo 90na 90 duşakabinin içinde:)

bebek/çocuk sinirliyken banyo yaptırmamak en iyi gerginse bile banyoda tavan yapıyor ondan sonra gelsin çığlık gitsin feryat.

mutluyken yaptırıyorum ben huysuzlanırsa erteliyorum birde banyoya hazırlamak gerek böyle sudan korkAn çocukları sevimli ses tonuyla cicilibicili sözler şarkılı türkülü amanda benim yavruşum bıcı bıcı mı yapacakmış falan heveslendirmek gerek işe yarıyor.

kızımda sorun yaşamadık ama minik oğlum her banyoda çok ağlıyor. daha doğrusu soymaya başladığımda ağlamaya başlıyor. Ne yapacağımı bilemiyorum ve buraya gelecek önerileri dört gözle bekliyorum.

oğlumuz da suyu çok severken, 1.5 yaş civarı banyo yapmamak için ağlamaya başladı. bir süre aldığımız şişme havuzu doldurup o oynarken çaktırmadan yıkadık. bir süre küvet doldurduk o oyuncaklarıyla oynarken yıkadık. şimdi 7 yaşında hala sevmiyor yıkanmayı. küvette oynamaya bayılıyor, denize girmeye bayılıyor ama yıkanmayı hiç sevmiyor..ter ter de kokuyor:))

1 ay süren banyo travmalarımız son 3-5 gündür keyifli bir oyun saatine dönüştü! yuppppiiiiii!!!!

ben aynı ben, Ada aynı Ada, ee nasıl oldu bu iş? sanırım terrible twos inatlaşmalarından birindeydik bir süredir, ve şimdilik geçti.. diğer bir etken de tatil olabilir. bütün gün deniz kenarında, duşun altında, kova kürek elimizdeydi.. şimdi aynı oyuncakları banyoda 15 dk oynamak nostalji yaşatıyor olabilir kızıma:) Ada oyuncakları ile oynarken ben de onu yıkıyorum, sıra kafaya gelince yine pek hoşlaşmıyor, hele bir de şampuan günündeysek yine zor oluyor ama eskisine göre düşününce bu hiçbirşey değil.

evet bu konuda çözüm bulan varsa bizede söylesin lütfen.benim kızım 9. aydan sonra çok ağlamaya başladı oysa önceden çok severdi dün akşam banyo yaptırdım çığlık çığlığa ağladı duyanlar çocuğu dövdüğümü filan sanmış olabilirler o derece feryat etti.oyuncak ıvır zıvır hiç bişey fayda etmiyor malesef.bu da bi geçiş süreci sanırım sudan ürküyorlar bende ne yapacağımı bilmiyorum banyoda uzun süre kalmadan jet hızıyla yıkayıp çıkarıyorum. nasıl yıkamaksa vücudunun yarısı su görüyo yarısı görmüyo:))).

(bkz : alex banyoda moda )

(bkz : alex banyoda uçan periler)

(bkz : banyo oyuncakları)

ay çok zor iş valla!

kızım bir yaşına gelene kadar çok severdi suyu, duşu, banyoyu.. sadece kafası yıkanırken bızıldanırdı, o da çok travmatik olmazdı. şimdi kendisi 21 aylık ve kıyamet kopuyor banyo saatlerinde. yapmadığımız şey, denemediğimiz yöntem kalmadı. çeşit çeşit banyo oyuncakları, kucakta beraber duş alma, kova doldurup oyun oynama.. ne yaparsak yapalım, bir noktada kıyamet kopuyor.. bu da bir çeşit terrible twos dönemidir inşallah..