gymboree

1808

Pahalı ama inanılmaz eğlenceli derslerin yapıldığı yer. Ders başı fiyatlar 50 TL’ye geliyor aşağı yukarı. Değer mi. Bana kalırsa değer. Alternatifi olan oyun gruplarına göre en büyük avantajı sistematik çalışmaları. Oğluşum müzik dersinin aşığı.

Ada 27 aylık oldu. Neredeyse doğduğundan beri düzenli olarak parka gidiyor, ve hatta parkta hep aynı çocukları görüyor, bir kısmı ile arkadaşlık ediyor. Aman ne olacak 27 aylık bebenin arkadaşlığı, işte sıra ile kaydıraktan kayıyorlar, birbirlerinin oyuncaklarını paylaşıyorlar, tebeşirle sırayla yere yazı yazıyorlar filan. işte bütün bunlar benim annelik tercihlerim ile çok doğru orantılı olduğu için ve de Ada parkta mesut bir çocuk olduğu için hiç oyun gurubu arayışına girmedim bugüne kadar. ama bundan birkaç ay kadar önce Ada’nın çekingen tavırları dikatimi çekmeye başladı. mesela birisi koşarak kaydırağa geliyorsa ve bizimkisi kaydırağın yanıbaşında duruyorsa resmen geri çekiliyor, kaymaktan vazgeçiyor filan. ya da elinden bir oyuncağı bir çocuk çekip alırsa Ada’nın dudaklar büzüşüyor, olduğu yerde durumu ağlamaklı bir halde kabulleniyor. kendisi asla bir çocuğun elinden bir oyuncak filan kapmıyor bu arada. fazla mı terbiye verdim acaba diye düşünür oldum son zamanlarda:) kibar annenin kibar kızı misali.. herneyse kendi akranlarıyla birlikte oyun oynamak bu yaş çocuğu için ütopik bir beklenti belki ama bu kadar çekingen davranmak da anne olarak beni rahatsız etmeye başladı ve hızlıca bir oyun gurubu arayışına girdim. Çok hızlı girmişim ki my gym evime daha yakın olmasına ragmen, ve daha iyi feedbackler olmasına rağmen kaptım Ada’yı Gymboree deneme dersine götürdüm. Dersi detaylı anlatacağım da öncesinde pazarlama tekniği konusunda beni hem kızdıran, ama kızdırmasının yanısıra bir paket ders almamı sağlayan stratejilerini anlatacağım. Deneme dersinin ücreti 50 TL. Eğer deneme dersinden sonra 12 derslik paketi alırsanız bu 50 TL yi ödemiyorsunuz ve paket üzerinden %10 indirim alıyorsunuz. Yani amaç deneme dersinden çıkan anneyi anında kapmak. Yani iyi hoş da ben belki bir gece yatıp bu konuyu sindire sindire düşünmek istiyorum! Neyse bu strateji bence çok tatsız, ama diyorum ya ben bile isteye yem oldum, hem ilave 50TL ödememek hem de %10 indirimi alabilmek için çıkışta kaydımızı yaptırdım. Ama eğer yukarıda bahsettiğim nedenlerden dolayı oyun gurubu arayışına girmiş olmasaydım kesinlikle bu tuzağa yakalanmaz kızımı parka götürmeye devam eder, başka başka yerleri denerdim. Şimdi ise olaya haftada bir saat eğlence olarak bakıyorum ve Ada’nın her halükarda buradan fayda sağlayacağını düşünüyorum.

Gelelim derse; 1 saat süren aktivite genellikle şarkı, müzik odaklıydı. Hafif hareketler ile desteklenmiş, profesyonelce hazırlanmıştı bana göre. Begüm öğretmen konusuna hakim ve çocuklar ile gayet iyi diyalogtaydı. Ada derse o kadar katılmadı ki Begüm öğretmen bizzat katılması için tüm sempatisini kullandı.

Ders ilk başladığında tüm anneler yerde oturmuşlardı, bebekler de hemen önlerinde. Bir biz hariç! Ben yerde oturuyorum, Ada ayakta bana yanak yanağa sarılarak duruyor. İşte bizim ilk 5-7 dakikamız bu şekilde geçti:) Sonrasında da Ada sadece izleyici olarak katıldı aktivitelere.. ta ki baloncuklar ortaya çıkana kadar. Zaten bireysel bir aktivite olduğu için, ve de baloncukları çok sevdiği için bir bir yakaladı havada uçuşan baloncukları. Sonrasında da marakas’lar ortaya çıktığında Begüm öğretmen turuncu marakasları Ada’ya uzattı. Benim kızım bir mavi delisi olarak turuncuları reddetti ve mavi marakas istedi. Gayet net cümleler ile istedi hem de 🙂 işte sanırım direncimizin kırıldığı nokta burasıydı, Begüm öğretmen mavi marakasları verince Ada’ya, bizimkisi çok mutlu oldu. Ve işte biraz salladı filan darken 1 saat geçti. Haftaya ikinci derste bir parça daha açılacağımızı umut ediyorum.

Bu arada Ada’yı bu sene Iraz Toros Suman’ın Atölyesine de götüreceğim, işte asıl faydayı orada sağlayacağız diye düşünüyorum.

Bu arada 12 saatlik üyelik ödemesini yapınca Pazartesi serbest etkinliklere ücretsiz katılma, boş zamanlarda da mekanı kullanma gibi avantajlardan faydalanabiliyorsunuz. Bunlar çok mu önemli bilmiyorum, bakalım göreceğiz. Bu arada My Gym’e de kızımı kesin götüreceğim ve karşılaştırmasını da yapmaya çalışacağım. Çok yakında 🙂

deneme dersine para alan mekan

gymboree maceramız ilk olarak Ulus şubesinde oğlum 18 aylıkken başladı. 3 aylık play & learn katılımımız süresince hem eğitmenimizden hem de genel olarak Ulus şubesinin yaklaşımından çok memnun kaldık. Hafta içi öğleden sonraları gerçekleşen serbest zamanların 3’er saatlik dilimlerde olması sayesinde pek çok serbest zamana katılma şansımız da oldu. Bu 3 ayın sonunda Anadolu yakasına taşınınca hiç sorgulamadan Gymboree Erenköy’e yazıldık. Hem de bu sefere sadece play &learn değil aynı zamanda art dersine de kayıt olduk. 3 aylık Erenköy deneyimimiz ne yazık ki pek çok negatif nokta ile sona erdi:

* eğitmenlerle idari ekip arasında bilgi akışı sıkıntısı olduğunu düşünüyorum.

* serbest zaman genelde 1 saatle sınırlı, çocukların genel uyku saatleri düşünülmeden belirlenmiş olduğu hissi veriyor.(belki bu yıl değiştirmişlerdir bu durumu)

* Play & Learn sınıfının bodrum katında camsız, kliması çocukların üzerine esen bir yerde olması da sıkıntılı

* Oğlumun hasta olduğu ve play&learn dersine gidemediği bir haftamız oldu; make up dersi yapabileceğimizi biliyordum. Ulus’ta da bir haftamız olmuştu, sorgu sualsiz üyeliğimizin sonuna eklendi. Erenköy’de ısrarla üzerine basa basa ya aynı hafta bir derse gelebileceğimiz ya da üyelik bitimine kadar bir hafta gelebileceğimiz söylendi. Buradaki mantık hatasını şöyle özetleyeyim: 2 yaşında bir çocuk kış aylarında hasta olunca bu hastalık 1 gün 3 gün sonra geçmemiş olabiliyor; kaldı ki geçse bile burun akıntısı varken diğer çocuklara bulaştırma riskinden dolayı diğer çocukların arasına sokmak hoş değil. Dolayısı ile gelemediğimiz hafta make up dersine de gelemiyoruz- sonraki haftalarda da gelmeyi ben tercih etmedim. Aynı aktiviteyi (ki bu art dersi ise daha belirgin bir sıkılma sebebi)2-3 gün arayla yaptırmak istemedim. Burada Erenköy Gymboree’nin yaklaşımını gereğinden çok fazla ticari buldum.

* ve son olarak Erenköy Gymboree otopark konusunda ciddi sıkıntılı bir yerde bulunuyor.

Buraya bu konuyu uzun uzadıya yazmak istedim,çünkü bu sıkıntıları yaşadıktan sonra Gymboree’ye bu sıkıntıları bir e-mail ile anlattım ve ne yazık ki nezaketen de olsa kimse geridönüş yapmadı.

6 aydan büyük bebekler için çok güzel bir programları var

1 kere davetli olarak gittim. kesinlikle gereksiz şaşalı…

Arkadaş tavsiyesi ile 1 kez gittimö. Kesinlikle bize hitap etmeyen markalaşmış bir yer ve gereksiz pahalı

bir ara niyetlendiğim ve fakat tanıtım-deneme dersine para istemesi ile buz gibi soğuduğum oyun-aktivite şeysi.

Deneme derslerine mutlaka katılın derim, doğumgünü partileri de keyifli oluyor.

(bkz : http://www.gymboreeturkey.com/)

play and music house diye adlandırılmış çocuk yuvası.

yeşilköy’de, acarkent’de ve istanbul’un pek çok köşesinde şubeleri var.

istenirse burada minnoşlara oyun bazlı doğumgünü partisi organize edilebiliyor.

katıldığımız partide henüz 6 aylık olan oğlum bile oynayan çocuklar ve çalan müziklerle çok eğlenmişti.