girmesi bir dert, çıkması olay:) zaman içinde zorla (!) katıldığınız whatsapp gruplarının paralelleri oluşacaktır sakin paniklemeyin:)

Kızım anaokuluna baslayana kadar cok sacma buldugum sonrasında kendımı bırden ıcınde buldugum ogretmenlerın resım attıgı haberlesme olan sevımlı bır grupken zaman gectıkce gece yarısından sonra bıle mesaj yazan velılerın oldugu cocugum bunu yedı bunu gıydı bugun ne gıydırsem hatta dahada abrtım kavgalara edılen grup

 Derdimizi hangi dağlara anlatsak acep? Veli whatsapp grubu için bir kaç gözlemim var;
İlk başta iyi amaçlar için kurulur. Kolay haberleşme için, ama haber konularını düşününce içime bir darlanma geliyor. Benim çocuk yine ödevini unutmuş bir foto atar mısınız, öğretmen bugün şöyle bir şeyler söylemiş doğru mu, okuldan bunlar bunlar isteniyormuş, benim çocuğun defterinde şunları gördüm sizinkinde var mı? benim okuldaki şu uygulama ile ilgili bazı görüşlerim var vs. öğretmen hakkında yapılan dedikoduları yazmaya dilim varmıyor. Ve bir şekilde o konuşmalar öğretmenin kulağına ya da direk telefonuna ekran görüntüsü şeklinde geliveriyor. Mesela öğretmen bir veli ile toplantı yapar sonra bir bakarsın hiç olmadık bir iki velinin ağzında yarım yamalak konuşmalar. Anlarsın ki bu bir yerlerde paylaşılmış. Öğretmen için sorun değil ama eğer herkesi ilgilendiren bir durum olsaydı toplu beyan edilirdi. Her öğrenci birbirinden farklıdır ve farklı yaklaşımlar gerektirir. Sana verilen bir tavsiyenin ya da durumun diğer çocuğa uyacağını nasıl bilebiliyorsun? Şu etkinliğe gitmişler de , bu kadar kitap okumuşlar da, şu kadar test çözmüşler de, herkes gitsinmiş de bir tavsiye vermek istemiş de. Bu sefer ne oluyor diğer veliyi bir telaş alıyor kafasında bir şeyler kuruyor bir diğer veli ile konuşuyor konu uzuyor da uzuyor. Nedense en son öğretmenle görüşmeye geliniyor. Sonra kendi çocuğunun durumundan alakasız olan bir şey için konuşma yapılıyor vakit harcanıyor. Senin çocuğun için ayrılmış bir zamanı niye başkalarının çocukları üzerinden edinilmiş içinde kişisel yorumlar bulunan bir konuşma için harcıyorsun! Bir de şöyle bir şey var, o daha garip, çocukların konuşmalarından anlaşılıyor evde neler konuşulmuş neler sorulmuş? Ne gerek var bu kadar gereksiz tantanaya. Öğretmen ihtiyaç duyduğunda sizi okula davet eder ya da siz bir bilgi almak istiyorsanız okula gidersiniz. Kimsenin aklını bulandırmaya, öğretmeni sıkıştıracak duruma sokmaya gerek yok değerli veliler. Whatsapp’ tan ödev paylaşma zaten yanlış. Dedikodu başlı başına yakışık almayan bir şey. Gruba cicişlik yapan veliler öğretmenin yanında direk diğer velileri gömer genelde (vereyim ateşi de yansın şöyle ortalık ). O grupta yazılanları okumak sizi her şeyden haberdar bir veli yapmaz.
Öğretmeni ile düzenli görüşüyorsanız, okulun maillerini okuyorsanız, çocuğunuz da mutlu mesut okuluna gidip geliyorsa bitti gitti. Olumsuzluktan ve eleştiriden beslenen insanların sizi kendi dünyalarına çekmelerine, sürekli dürtmelerine, kafanızı yormalarına, kendi eksiklerini tamamlamaya çaba sarf etmeden en kısa yoldan fayda sağlamaya çalışmalarına izin vermeyin.
Sakın sormayın sorgulamayın demiş gibi olmayayım. Tam tersine bilgi alın, nedenlerini öğrenin ama doğru kaynaktan yüz yüze göz göze konuşun.
Şu Whatsapp’ı açmayın dedim senelerce ama nafile hep aynı senaryo aynı film aynı replikler yaşandı. Allahtan başrol hep öğretmene veriliyor da şanımız yürüyor.