bebeği çok lahana gibi sarıp sarmalamamak bunlardan biridir. siz ne giyiyorsanız o, fazlası değil.

ilk 6 ay dışında özellikle bir şey yapılmasına karşıyım. elbette şapur şupur yanaktan öptürtmeyi engeleyebilirsiniz anne olarak ama onun dışında bir bebek ve çocuk ne kadar doğal ortamda büyürse bağışıklık sistemi de o ölçüde kuvvetlenecektir. cam fanus içerisinde büyütülen çocukların ilerleyen günlerde nasıl da hasta oldukları çok net bir gerçek.

ilk 6 ay ise mümkün mertebe eve yabancı kabul etmemek, biberon ve emzikleri steril etmek, çok fazla alışveriş merkezine bebek götürmemek alınabilecek önlemlerden bazıları.

sağlıklı beslenmek ve tabiki hasta insanlardan uzak tutmak!bile bile hasta insanlarla haşır neşir olmalarına izin vermiyorum. Ne gereği var!

sağlıklı ve dengeli beslemek en önemli faktör bence. bu sayede gereksiz hijyen krizlerine hiiç gerek kalmıyor:)

her şeye dikkat edeyim derken hijyen manyağı olup çıkmayın, sonrası sahiden eziyete dönüşüyor.

ben kızımı hiç korumadım. Hiç de hasta olmadı. ama hala okula başlamadı. Başlayınca çok hasta oluyor diyorlar.

Tavsiyeye gerek yok, anneler hisseder.

hani derler ya; “koruma o kadar hasta olmaz bağışıklığı güçlenir”, öyle değilmiş. eğer ki alerjik bünyeli bir çocuğunuz varsa mutlaka her şekilde korumanız gerekirmiş. bağışıklık denilen şey maalesef o şekilde güçlenmezmiş. her çocukta farklı bir yaşta ümmin sistem oluşurmuş. zaten nanemolla oluyor böylesi. dikkat etmezseniz hastalıklar hiç bitmiyor. terine, üstünün havaya göre uyumuna, ortamdaki kokulara, sıkılan parfümlere, içilen sigaralara kadar herşeye dikkat etmek gerekiyor. ayrıca da çocuğun yediği içtiği bile etkiliyor. (bkz : reflü)

babaannesinden uzak tutun, evvela içine hapşırıp tıksırdığı başörtüsünü değişmeden bebeği kucağına almasın.