(bkz : çocuklarda ateş)

doktorumuz ateşten korkmayın der. vücudun savunması ateşle harekete geçermiş. 38.5 a kadar ılık suyla rahatlatma olmazsa ateş artarsa ateş düşürücü ilaç diyor. hemen de ilaç vermeyin vücut biraz savaşsın ama çocuğu da perişan etmeyin tabii. eğer ki düşmezse doktora götürmek şart.

ılık duş ve ardından ateş düşürücü eşliğinde bebek sürekli kontrol altında tutulur, durumunda artış gözlendiğinde doktora gidilmesi uygun olur sanırım.

ateş 38 dereceyi geçmediği sürece müdahale etmiyorum.38 geçerse ılık duş ve dr verdiği evde her daim bulundurduğum ateş düşürücüden veriyorum.

acile götürüldüğünde soğuk uygulama yapılır.

sirkeli su da gerçekten işe yarayan bir yöntemdir.tabi uygulayabilene benimkiler hiç hoşlanmadılar.

sirkeli suyla ıslatılmış bezleri çocugun koltuk altlarına ve alnına koymakta eskilerın yontemlerinden

Ilık bir duş aldırmak ilk önce gelir.sonrasinda duruma göre tibbi önlemler..

en çok ateşten korkarım :(( ben ateşlendiğinde ateş düşürücü şurup veriyorum,ki içirmekte inanılmaz zorlanıyorum.

şu yaşa geldim, çocuklar bu yaşa geldi, hala en tırstığım, paniklediğim olay onların ateşlenmesidir. Evet arkadaşlarında söylediği gibi aslında panik olmadan, sakin sakin ama doğru hareket etmek gerekir. hemen üstü inceltilir, ılık duş (normalde banyo yaptığı su sıcaklığına yakın olmalı su ısısı) aldırılır. düşmüyorsa doktorun daha önce önerdiği ilaç verilir. Benim izlediğim yol şöyledir: parasetamol ve ibuprofen içeren (calpol ve dolven) ilaçları 4 saatte bir dönüşümlü olarak veriyorum. (doktorumuzun önerisidir. zaten ilaçlar ancak doktor tavsiyesi ile verilmelidir.)

fitil kullanmak doğru olmaz. çocuğun cinsel gelişimi için sakıncalıdır. önce sakin olmak lazımdır. çocuktur, ateşlenir… 38.0’e kadar kendi halinde,müdahalesiz seyredebilir. geçerse, minoset, calpol..vb.bir ilaç ve beraberinde ılık duş.. iki kür bu uygulandıktan sonra hala geçmemişse, dr.a telefon…. ps: bunlar sadece dört bebek büyüten bir annenin tecrübeleridir…

üstünü inceltmek, doktoru aramak, doktor onaylıyorsa fitil yapmak ama en önemlisi hep sakinliği korumak

(bkz : )http://www.bebekdoktorum.com/index.php/acil/ate.html

sakin olmak,üstünü inceltmek gerekir.

(bkz : )http://www.bebekdoktorum.com/index.php/acil/ate.html

ılık duş

eskilerin yaptığı gibi “hasta bu çocuk, üşüyordur” diye düşünülerek bebek kat kat giydirilmez. vücut zaten çok sıcak olduğundan bebeğin kat kat giydirilmesi ateşin düşmesini engeller.