çocukken en sevdiğim bilgisayar oyunu Süper Mario idi. prensesi hiç kurtaramadım ama oynamaktan da bıkmadım. “game over”
Kocamı tavlamak için Pes oynadım, hep yenildim ama futbol bilgim o şekilde gelişti 🙂
ilk hamileliğimden hemen önce farmville’yi çılgınlar gibi oynuyordum. hamile olduğumu öğrendiğim anda bıraktım. sonra bir daha da herhangi bir oyuna bağımlılığım olmadı.
şimdilerde çocuklar isterlerse onlarla oturup oynamaya çalışıyorum ama çok sıkılıyorum.
- go
- plan coeur
- bisiklet kaskı
- Boron matik
- quido
- the wind rises
- fırında somon
- çinko
- matematik delisi
- Albert amca ile kara delikler
- çocuklar için ekran süresi
- zıp zıp tavşan
- her yerde oyun
- Öfke dansı
- Feminist babalar
- Kasabanın en şık devi
- gökteki kale
- 8 yaş üstü çocuk kitapları önerileri
- küçük findus kaybolunca
- eylem erdem uğurlu
- Hayal mutfak
- the raccoon war
- tost
- dayanışma ekranı
- into the night
- malakan peyniri
- öğretmenlik kutsal değildir
- ebeveyn
- funmathfan.com
- after life
- podolog
- deriko blog
- kayıp kızın hikayesi
- çınaraltı ızgara ve kebap
- vejeteryan yemek tarifleri
- su arıtma cihazı
- pancake
- menüler
- sömestr etkinlikleri
- karne dediğin nedir (ki)?
1962 yılında genç bir bilgisayar programcısı olan Steve Russell, yoğun uğraşlar sonucunda arkadaşları ile birlikte Spacewar’un ilk versiyonunu programlamış.
Bazı kaynaklara göre ise dünyanın ilk bilgisayar oyunu Bill Gates ve Neil Konzen tarafından yazılan Donkey bas oyunudur. Donkey bas oyunu, 1981 yılında o zamanın teknolojisinde ilk bilgisayarlar için PC DOS işletim sistemi için 8 bit olarak tasarlanmış.
günümüz ebeveynlerin ortak endişe kaynağı..
bir yandan Bilgisayar oyunlarının sosyalleşmeyi azalttığı, oynayan çocukların psikolojik zarar gördüğü ve oyunlardaki şiddetin agresifliğe sebep olduğu söylenirken Öte yandan, bazı araştırmalar bilgisayar oyunlarının çocukların düşünme becerilerine, el-göz koordinasyonuna, dikkat ve yaratıcılıklarının artmasına fayda sağladığını ortaya koyuyor. (kaynak: https://www.tzv.org.tr/#/haber/290)
9 yaşındaki oğlum da boş zamanlarının çoğunu bu oyunları oynayarak geçirenlerden biri.. durum bu kadar karşıkken sorumluluk (!) sahibi ebeveynler olarak nasıl davranacağımız konusunda sık sık tereddüte düştüğümüzü söylememe gerek yok sanırım:) eğitimpedia daki bir yazı ise içimize su serper nitelikte, okumanızı öneririm.. https://www.egitimpedia.com/unlu-psikolog-peter-grayden-bilgisayar-oyunlarina-farkli-bir-bakis/
Yasaklama yönlendir sloganı ile dijital medya ve çocuk platformu çocuklar için geliştirici oyun önerileri sunuyor. Sadece bilgisayar oyunları için değil dijital medya için de yararlı bilgiler bulabilirsiniz.
yasaklamanın çocuklar üzerinde olumsuz etkisi bulunuyor. Ancak bu kontrolsüz olmaları gerektiği anlamına da gelmiyor. Özellikle kontrol ihtiyacı olan çocuklar için kontrolü destek olarak düşünmek lazım.
bilgisayar oyunlarına bağımlılık sosyal iletişimi sekteye uğratabilir. Ancak popüler olan oyunlar onların sosyalleşmesi için de ortam sağlayabilir.
ölçüyü tutturmak çok kolay olmasa da çocuğun yapısına göre en doğru kararı verecek olan yine ebeveynleri olacak.