yumurta toplama – opu işlemi ile eş zamanlı erkekten alınan spermler laboratuvar ortamında mikroenjeksiyon yöntemi ile döllenir. kaç tane kaliteli yumurta çıktı, kaç tanesi döllendi, döllenenler kaliteli miydi gibi baş döndüren bir dolu soru eşliğinde uygun görülen embriyo(lar) çok basit bir işlem ile rahim içerisine bırakılır, işte embriyo transferi de budur..
bu işlem sonrasında teknik olarak hamile bir kadın olarak hastaneyi terk edersiniz ve o muhteşem! 12 günlük bekleme süresi başlar.. saatler geçmek bilmez, işte tüp bebek sürecinin en zor ikinci kısmı budur! (en zor kısmı mı nedir; vücudunuzun aşırı hormon ile uyarılması.. sürekli vurulan iğneler, iki gün aralıklarla yumurtalıklarınızın hormonlara nasıl cevap verdiğine bakmak için gidilen doktor ziyaretleri ve bu ziyaretlerde aşırı uyarılan yumurtalıklarınızı ağzınızdan çıkacak gibi hissetmeniz:))
embriyo transferi, her zaman mikroenjeksiyonla döllenmiş yumurtaları kapsamaz.
mikroenjeksiyon ayrı bir yöntemdir, klasik tüp bebekte mikroenjeksiyon yapılmaz. sadece yıkanmış sperm yumurtanın yanında serbest bırakılır, ve döllenme olması beklenir.
oluşan embriyo/lar vajinal muayene yapılıyormuşcasına sıkıntısız ve çok basit bir işlemle (5 dakika kadar sürüyor) rahme transfer edilir. tüm bu işlemin tek can sıkıcı tarafı, transfer öncesi mesanenizi şişirip rahmi biraz daha görünür kılabilmek için çişe sıkışmanız gerekmesidir. bu şekilde transfer sırasında rahim biraz daha yukarı çıkar ve transferin sağlığı için hekim açısından görünüşü netleşmiş olur.