Son İçerikler
- go
- plan coeur
- bisiklet kaskı
- Boron matik
- quido
- the wind rises
- fırında somon
- çinko
- matematik delisi
- Albert amca ile kara delikler
- çocuklar için ekran süresi
- zıp zıp tavşan
- her yerde oyun
- Öfke dansı
- Feminist babalar
- Kasabanın en şık devi
- gökteki kale
- 8 yaş üstü çocuk kitapları önerileri
- küçük findus kaybolunca
- eylem erdem uğurlu
- Hayal mutfak
- the raccoon war
- tost
- dayanışma ekranı
- into the night
- malakan peyniri
- öğretmenlik kutsal değildir
- ebeveyn
- funmathfan.com
- after life
- podolog
- deriko blog
- kayıp kızın hikayesi
- çınaraltı ızgara ve kebap
- vejeteryan yemek tarifleri
- su arıtma cihazı
- pancake
- menüler
- sömestr etkinlikleri
- karne dediğin nedir (ki)?
/
1
bu aslında bir bebek yada çocuk yemeği değil. ve hatta yetişkin sofralarında meze olacak cinsten lezetli bir zeytinyağlı tarifi. ama eğer sizin de pilav düşkünü bir çocuğunuz varsa orjinal tariften birazcık kayarak lezzetli ve sağlıklı ve de gayet kolay bir çocuk yemeği yaratabilirsiniz..
malzemeler;
4 enginar
yarım limon
bol taze soğan
bol dereotu
1 küçük kuru soğan
1 su bardağı pirinç
bol şeker, her bir enginar için bir tatlı kaşığı kadar (bu orjinal tarif, ben kızıma yaparken toplamda 1 tatlı kaşığı ile yetiniyorum)
yapımı;
enginarlar küp küp doğranıp yarım limon suyu ile az suda, suyunu çekene kadar haşlanır (aman haşlama suyunu dökmeyin, suyunu çektirin, vitamini gitmesin)
pilav tenceresinde bol taze soğan ve 1 küçük kuru soğan incecik doğranıp zeytinyağında kavrulur (orjinal tarifte bol zeytinyağında kavrulur ama zeytinyağını fazla ısıya maruz bırakmamak adına ben bu işlemi az yağ ile yapıyorum, sonrasında pişen pilava (demlenme öncesi) çiğ zeytinyağı döküyorum. bu da sadece bir tüyo:)). pirinci de ekleyip yine biraz kavurduktan sonra kaynar su eklenir (1’e 1 ölçü gayet iyi oluyor, 1,5 su verirseniz fazla geliyor. sanırım soğanların ve enginarın sulu kıvamından dolayı). enginarlar da dibinde azıcık kalan suyu ile bu karışıma eklenir. Şeker ve tuz da bu aşamada girer. Pişme işlemi bitip de demlemeye geçerken dereotu ilave edilir. dereotu sevmeyen bebekler için bunu çıkartmak lazım.
Aslında soğuk servis edilir ama benim kızım zeytinyağlı olayına hala sıcak bakmadığı için ben sıcak veya ılık servis ediyorum. gayet de güzel oluyor…