Son İçerikler
- samsonite
- toyuz oyuncak
- panda kutu
- yan yatma yastığı
- yonca bambam beşik
- çocuk parkları güvenlimi
- multi-tabs acd damla
- kaz tüyü yorgan
- ya-pa öykü taşıtlar
- kadir has center
- memeden kesme
- elmo
- goula ev gözlemleme oyunu
- prima baby traveller oyuncak kutusu
- automix
- graco loving hug pilli bebek salıncakları
- orbit baby yağmurluk
- oral b stages
- pompon ahşap askı
- bebeklerde ilkyardım
- emzirme sanatı
- skip hop duo anne bakım çantası
- havlu
- kuru kayısı
- nivea pişik kremi
- summer ınfant
- vipdükkan
- munix c
- sterimar
- anne markaları
- alt açma
- çocuğumun boyu kaç olacak
- gap kids
- moonstar tuvalet adaptörü
- pritt yüz boyası
- chicco rolly
- ilkokul için 5 buçuk çok erken imza kampanyası
- agi hamile elbisesi
- bambino zeytinyağlı sabun
- meleğim
/
1
bu aslında bir bebek yada çocuk yemeği değil. ve hatta yetişkin sofralarında meze olacak cinsten lezetli bir zeytinyağlı tarifi. ama eğer sizin de pilav düşkünü bir çocuğunuz varsa orjinal tariften birazcık kayarak lezzetli ve sağlıklı ve de gayet kolay bir çocuk yemeği yaratabilirsiniz..
malzemeler;
4 enginar
yarım limon
bol taze soğan
bol dereotu
1 küçük kuru soğan
1 su bardağı pirinç
bol şeker, her bir enginar için bir tatlı kaşığı kadar (bu orjinal tarif, ben kızıma yaparken toplamda 1 tatlı kaşığı ile yetiniyorum)
yapımı;
enginarlar küp küp doğranıp yarım limon suyu ile az suda, suyunu çekene kadar haşlanır (aman haşlama suyunu dökmeyin, suyunu çektirin, vitamini gitmesin)
pilav tenceresinde bol taze soğan ve 1 küçük kuru soğan incecik doğranıp zeytinyağında kavrulur (orjinal tarifte bol zeytinyağında kavrulur ama zeytinyağını fazla ısıya maruz bırakmamak adına ben bu işlemi az yağ ile yapıyorum, sonrasında pişen pilava (demlenme öncesi) çiğ zeytinyağı döküyorum. bu da sadece bir tüyo:)). pirinci de ekleyip yine biraz kavurduktan sonra kaynar su eklenir (1’e 1 ölçü gayet iyi oluyor, 1,5 su verirseniz fazla geliyor. sanırım soğanların ve enginarın sulu kıvamından dolayı). enginarlar da dibinde azıcık kalan suyu ile bu karışıma eklenir. Şeker ve tuz da bu aşamada girer. Pişme işlemi bitip de demlemeye geçerken dereotu ilave edilir. dereotu sevmeyen bebekler için bunu çıkartmak lazım.
Aslında soğuk servis edilir ama benim kızım zeytinyağlı olayına hala sıcak bakmadığı için ben sıcak veya ılık servis ediyorum. gayet de güzel oluyor…