Son İçerikler
- regl dönemi diyalogları
- İnsan vücudu tiyatrosu
- netflix tavsiyeleri
- yufka cipsi
- better call saul
- kaze no tani no nausicaa
- twin science
- kendin yap
- ibb şehir tiyatroları
- alerjik olanlar için yemek tarifleri
- Spotify
- eğitim seti
- araba koltuğu
- dijital topuklar
- guldali blog
- atölye kedisi
- masallar ve toplumsal cinsiyet
- lavanta yağı
- film koması
- gıda dedektifi
- nst
- biberon ısıtıcıları
- güneş kremi
- şipşak tatlı
- korona virüsü
- covid19
- Aşk 101
- Yogaila
- the last czars
- terk edenler ve kalanlar
- Çavdar tarlasında çocuklar
- pratik bilgiler
- yeni soyadının hikayesi
- peaky blinders
- mubi
- sven nordqvist
- eve dönüş şarkısı
- The end of the f***ing world
- ben orada değildim üstelik siz de yoktunuz
- falling inn love
/
1
bu aslında bir bebek yada çocuk yemeği değil. ve hatta yetişkin sofralarında meze olacak cinsten lezetli bir zeytinyağlı tarifi. ama eğer sizin de pilav düşkünü bir çocuğunuz varsa orjinal tariften birazcık kayarak lezzetli ve sağlıklı ve de gayet kolay bir çocuk yemeği yaratabilirsiniz..
malzemeler;
4 enginar
yarım limon
bol taze soğan
bol dereotu
1 küçük kuru soğan
1 su bardağı pirinç
bol şeker, her bir enginar için bir tatlı kaşığı kadar (bu orjinal tarif, ben kızıma yaparken toplamda 1 tatlı kaşığı ile yetiniyorum)
yapımı;
enginarlar küp küp doğranıp yarım limon suyu ile az suda, suyunu çekene kadar haşlanır (aman haşlama suyunu dökmeyin, suyunu çektirin, vitamini gitmesin)
pilav tenceresinde bol taze soğan ve 1 küçük kuru soğan incecik doğranıp zeytinyağında kavrulur (orjinal tarifte bol zeytinyağında kavrulur ama zeytinyağını fazla ısıya maruz bırakmamak adına ben bu işlemi az yağ ile yapıyorum, sonrasında pişen pilava (demlenme öncesi) çiğ zeytinyağı döküyorum. bu da sadece bir tüyo:)). pirinci de ekleyip yine biraz kavurduktan sonra kaynar su eklenir (1’e 1 ölçü gayet iyi oluyor, 1,5 su verirseniz fazla geliyor. sanırım soğanların ve enginarın sulu kıvamından dolayı). enginarlar da dibinde azıcık kalan suyu ile bu karışıma eklenir. Şeker ve tuz da bu aşamada girer. Pişme işlemi bitip de demlemeye geçerken dereotu ilave edilir. dereotu sevmeyen bebekler için bunu çıkartmak lazım.
Aslında soğuk servis edilir ama benim kızım zeytinyağlı olayına hala sıcak bakmadığı için ben sıcak veya ılık servis ediyorum. gayet de güzel oluyor…