gece lambası

1848

benim için zifiri karanlık gerçekten katlanılması zor bir durum.. ancak bilimsel araştırmalar gösteriyor ki insanın biyolojik saati karanlıkta uyumaya ayarlı ve Bu saat geldiğinde ortalık hala aydınlıksa, melatonin hormonu daha az üretiliyor, ruh hali etkileniyor ve bu Etki de genelde depresyon olarak ortaya çıkıyor. benim gibi karanlıkta uyumayı tercih etmeyenler için diğer ışık kaynaklarına göre melatonin salgılanmasına daha az etki eden kırmızı ya da turuncu renk ışık veren gece lambaları öneriliyor. 

geceleri kullanmak istemediğim ancak korktukları için kullanmak zorunda kaldığım az ışık veren lamba. ikeadan prize takılan minik beyaz gece lambalarından aldık, ev dışında bir yere gittiğimizde yanımızda götürüyoruz.

Ben kızım için bunu aldım. Çok az ışık veriyor, loş,yanmadığı zaman da şık duruyor :))

Kırmızı ışık kullanıyoruz, biz yatana kadar açık, gece uyandığı zaman açık. Bence herşeyi de abartmamak lazım. Hep karanlık olmasa da olur…

kızım her ortamda uyuyabilsin istiyordum ses ışık farketmesin ama zararlı icatmış meğersem, karanlıktayız geceleri.

Büyüme hormonunu artırıcı özelliği olan melatonin salınımını engellememek için çocuklarımızın yatak odalarında gece lambalarını yakmamak ve karanlıkta uyumalarını sağlamak gerekiyor.

(http://www.bebek.com/adan_zye_uyku/karanliklar_hormonu_gece_lambasi_sevmiyor%E2%80%A6)

karanlıkta uyuyoruz,melatonın lazım bünyeye=)

tavandaki ampüle ayarlı kontrol düğmesi yaptırmıştık, ordan istediğimiz kadar açabiliyoruz ışığı. ayrıca bir gece lambasına ihtiyacımız kalmamıştı.

Odasında süs olarak duran bir hevesle aldığımız hoş dekoratif ürün vücudun gece salgıladığı büyüme hormonunu engellediği için kullanmıyoruz.

bebek ve çocuk odalarında kullanmayın diyor uzmanlar.büyümeyi engelleyici özellikleri varmış.gelin siz de kullanmayın.