hamilelik

1848

Anneliğin en kolay zamanlarıymış meğersem.

hamilelikte ilk üç ay bence hamileliğin en zor dönemi. özellikle de benim gibi tüp bebek ile hamile kaldıysanız ve de bir erken dönem gebelik kaybı ile bir dış gebelik yaşadıysanız ilk 3 ay geçsin diye gün sayarsınız.. ilk 3 ay dışında ise çok güzel anılarım olduğu bir dönemdir hamilelik, son haftaya kadar araba kullanmış fink fink gezmiş birisi olarak…

alacağınız kilolardı, genişleyen elbiselerdi, bulantısıydı, bebeği hangi hastanede doğuracak olduğuydu, mevlüdü, baby shower partileriydi, yaptığınız hiçbir planın gerçekleşmemesi, tr’de olmadığı için istediğiniz bebek arabasını alamamanız, gönlünüze göre bebek odası bulamadığınız ya da bebeğinize oda yapamadığınızdı, eşinizin ailesinin bir kere bile sizi arayıp “nasılsın?” diye sormaması ya da tebrik etmemesi… hepsi bu süreçte ıvır zıvır olan ve asla beyninizi yormamanız gereken şeylermiş.

tek düşüneceğinizin; sağlıklı, huzurlu ve hayırlı bir evlat doğurmak olması gereken dünyanın en güzel dönemi.(imiş) malesef ben aklımı amerika’da doğuma, bebeğime muhteşem bir bebek odası bulamayışıma kafayı takarken bebeğimin kalbi durmuş. bebeğiniz sağlıklı olsun, doğsun da odası, mevlüdü, şekerinin en güzeli olmasa da olurmuş.

rabbim herkese her şeyin hayırlısını versin.

(bkz : hamileyken neler yememeli?)

(bkz : gebelikte bulantı)

(bkz : gebelik kilolari)

(bkz : gebelikte alınan kilolar)

(bkz : gebe hamile giyim)

(bkz : gebe bebek lohusa izleme sistemi)

(bkz : hamileyken sigara içmek)

(bkz : hamile eğitmeni)

(bkz : hamile giyim)

(bkz : hamile unutkanligi)

(bkz : hamile yastığı )

(bkz : hamilelik günlüğü)

kesinlikle guldalı ya katılıyorum ilk bebekte hele çok zorlanılıyor ama ikincide daha ayaklarınız yere basıyor.

baştan sona zorlu bi süreç ve ömür boyu sürecek büyük bir sorumluluğun başlangıcı.

hastalık desen değil,ama 9 ay gibi kısa bir sürede vücüdün inanılmayacak hızla değişiyor.

hele hamilelikte ortaya çıkan bazı sağlık sorunlarınız varsa daha da zorlaşan,

ama bunun geçici bir dönem olduğunu bilip hayatta hiç bir şeyin kolay olmadığını düşünüp

bu günlere bir daha dönülmeyeceğinden,sonuna kadar keyfini çıkarmalıktır.

bir yol gösteren olursa daha kolay atlatılabilecek geçici fiziksel,ruhsal hormonal bir tür travma.

ve allahın kadınlara verdiği bir lütuf

heyecan,duygusal çöküntü,korku,sevinç ve paha biçilemeyen sonuç..

ortalama 40 hafta süren embriyodan bebek yapma süreci. pek çok açıdan çok zor bir süreç. fiziksel açıdan da, duygusal açıdan da hormonal açıdan da.

bu sürecin başlangıcında hemen her kadın çok mutludur. süreç içinde de mutludur tabi ama beklemedikleri kadar sıkıntıyla karşılaşmanın hayal kırıklığı da vardır. tüm bu süreci çok güzel geçirenler de vardır. ama fiziksel olarak her şey şahane bile olsa, karnındakinin sağlığının endişesi, doğum endişesi, yeni bir hayat, kocayla yeni bir ilişki, yeni bir yeme tarzı endişesi ve hormonlar derken en azından duygusal olarak sallantıda geçer genelde hamilelik. in çıklarla, çelişkilerle dolu aylar…

en sonunda bebeğinizi kucağınıza aldığınızda tüm sıkıntılar bitiyor demek isterdim. ama bitmiyor. başka türlü sıkıntılara evriliyor.

evet mutlu ve şahane anları çok fazla. hamileliğin de anneliğin de… ama sıkıntılı anlarını görmezden gelmek, hazır olmamak çok şiddetli soruna yol açabiliyor. bu yüzden pembe bir maske ile çok mutluymuş gibi olmak yerine her tür olasılığı öğrenip, hazırlıklı olmakta fayda var diye düşünüyorum.