kabızlık

2959

vücutta su kaybına neden olduğu için aşırı alkol tüketimi, düşük lif içeriği ve sindiriminin zor olması nedeniyle kırmızı et, aşırı yağlı ve tuzlu olan fast food gıdalar, duyarlılığı olan kişiler için süt ve süt ürünleri ile gluten en sık bilinen kabızlık sebepleri.. ben kendi deneyimlerimden yola çıkarak bu listeye seyahati de ekleyeceğim:)

yanlış beslenme ve yanlış tuvalet alışkanlarının sebep olduğu kabızlık haftalarca sürerek hayatımızı zindana çeviriyordu. Karın şişliği, ağrı, sert dışkılama ile anlıyorduk kabız olduğunu, tabi uzun süre kaka da yapamıyordu. bu durum kronikleşince farkında olmadığımız kaka içindeki kan ile öğrendiğimiz (bkz : fistül) ile tanıştık. meğer bir süre önce fistül olmuş çocuk. ve tabi ki soluğu doktorda aldık. kabızlığa sebep olacak yiyeceklere bir süre ara verdik. fistül tedavisine başladık.

(bkz : irritabl bağırsak sendromu)

Kızıma gelince;başlarda kabiz sandıgımız ama sonra onun keyfine kaldiğini anladıgimz durum.onun tabiatı bu..canı ne zaman isterse o zaman yapıyor.her gün yapan bi rutini yok yani.alıstik artık.akışina bırakıyoruz.;-)

Normal dogumdan sonra beni en çok zorlayan durum.kabus gibi.acıdan ağladığımı biliyorum.

bir süre önce kabusumuzdu. Kayısı, armut hatta Zeytinyağı bile fayda etmedi. Bir tek elma püresi iyi geldi kuzucuğuma.

yine tatil, yine iştahsızlık ve işte yine kabızlık 🙁 her yaz yaşadığımız kabus. Kesinlikle beslenmeyle alakalı bizimki.

çok nadir rastladığımız ve armut ile çözdüğümüz istenmedik durum..

Ferrumdan sonra basimiza gelen kotu durum

(bkz : inek sütü kabızlığı)

(bkz : anne sütü kabızlığı)

işte benim korkulu rüyam. İkizçelerden birinin yılda bir kere yaşadığı büyük sorun. Kronik değil ama nedense yaz aylarında yaşıyoruz. 3-4 gün kaka yapamadığı oluyor ve ondan çok sancısını ben çekiyorum.Çok ilaç verme taraftarı olmasamda geçen yıl 4. günde lavman yapmak zorunda kalmıştım (doktorun önerisiyle tabi.) O zamandan beri genel bir beslenme diyetiyle bu sorunu aştık gibi. İnşallah bu yaz yaşamayız.

Kabızlığa iyi gelen ve sık tüketmeye çalıştığımız besinler : Erik, elma, ıspanak, lahana, incir, pırasa, kayısı, üzüm, zeytinyağı…

kabızlıkta bol lifli sebze ve meyveleri tüketmek çok iyi sonuçlar veriyor.