konak

2175

kızımın kafasında 2 yaşından sonra olmuştu. Konak olan yeri zeytinyağı ile yağlayıp bit tarağı ile taramıştım. 

İlk gördüğümde anlam verememiştim, zamanla artınca internette “bebeğin kafasında oluşan kabuklar” diye arama yaparak ne olduğunu bulduğumu hatırlıyorum. O zamanlar Konak şampuanına da denk gelmemiştim. Zeytinyağını ısıtıp soğutup sürmüştüm kafasına sonra ince telli tarakla tarayınca geçmişti. Bebeği tam durulamadığında oluşabiliyormuş. Ayrıca alerjik bebeklerde görülme olasılığı daha yüksekmiş. Sadece kafada da oluşmuyor. Kaşlarda oluşanını da gördüm. 

benim kızımda da 7-8 ay civarı yoğun bir şekilde konak oldu. en bilinen yöntem olan zeytinyağını tek geçerim bu konuda. evet bebek yağlı kafa ile dolaşınca çok komik oluyor ama buna değer. bir de bebekleri çok sık şampuan ile yıkamamak gerekiyor. en bir organik, en bir doğal şampuanı alıp kullansanız da bebek cildi bu kadar sık temizlik ürününe maruz kalmamalı. ben doktorumun da onayı ile haftada bir kez şampuan ile geçirdim neredeyse 2 senemizi. sadece özel durumlarda 3-4 günde bir şampuanladım kızımın kafasını ve de vücudunu. bunun yanısıra hergün mutlaka şampuansız banyo yaptırdım. su bebekler için çok rahatlatıcı, kesinlikle en geç gün aşırı şampuansız yıkamak gerekir diyorum bebeleri..

kızım rapunzel gibi doğduğundan sanırım hiç olmadı bizde, konaksız bebek mi olurmuş halbuki?

(bkz : mustela konak şampuanı)

(bkz : Chicco konak tarağı)

benim de 2 kez kızımda olmuştu . zeytinyağı sürüp, bekleyip yıkadık. sonra da tarakla taradık. hiçbirşey kalmadı.

kızımın başında böyle bişi görsem acil servise koşardım sanırım. pimpirikli ve tecrübesiz hatta tezcanlıyım.

bebeklerin başında görülen kabuklaşmış deri parçaları. zamanla kendiliğinden kaybolduğu söyleniyor. konak olan yeri ben zeytinyağı ile yağlayıp , yumuşadıktan sonra tarayıp yıkıyordum. sonuç şu an kızımda konak sorunu kalmadı. bunun dışında konak için çeşitli bebe şampuanları da kullanılabilir..