Şöyle bir yazı var Montessori ile ilgili:

http://insanhaber.com/insan-ozel/montessori-egitim-sisteminde-ceza-ve-odul-yok-h22515.html

gerekliliği konusunda aileleri ikiye bölen yeni bir akım

Montessori eğitimi ile ilgili Türkçe kaynak bulmak maalesef biraz zor..

harika çocuk nasıl yetiştirilir bu kısıtlı kaynaklardan birisi..

Pedagojinin ana fikri “kendim yapabilmem için bana yardım et” tir.

Montessori Yönteminin kendine has eğitim felsefesi diğer eğitim yöntemlerinden tamamen farklıdır. Çocuğun bağımsızlığını ve özgürlüğünü, sınırlar ve sorumluluklar içerisinde destekler. Çocuk oyun oynadığını zannederek aslında öğrenir. Özel araçlarının en önemli özelliği ise hata denetim mekanizmasına sahip olmalarıdır. Bu sayede çocuk kendisi öğrenir yani yetişkinin yardımına ihtiyaç duymadan araçla çalışır ve çalışmasının sonucunu kendi değerlendirebilir. Bu araçlar, özel tasarlanmış mekan ve eğitim almış öğretmenler olmadan Montessori eğitimi olmaz, ebeveyn süreçte ancak destekleyici olabilir. Yöntem dünyada öncelikle okul öncesi ve ilköğretim döneminde uygulanmakla birlikte, bazı ülkelerde üniversiteye kadar devam edilebilen Montessori okulları da var. Ülkemizde çok az sayıda montessori okulu var ve bunların çoğu kayıt dönemi öncesi reklam amaçlı olarak kullandıkları bu felsefeyi çok da anlamış değiller. Yetişmiş eğitimci ve yeterli araç sağlayamıyorlar. 3 yıldır Sihirli Bahçe Montessori Okulunda tam anlamıyla Montessori felsefesine göre eğitim alan kızım, bu sene ilkokula başlıyor. Maalesef ki Ankarada aldığı bu eğitimi devam ettirebilecek nitelikte bir ilköğretim okulu bulamamanın sıkıntısını yaşıyoruz. Atatürkün de eserlerinin dilimize çevrilmesinin faydalı olacağını söylediği Maria Montessorinin geliştirdiği yönteminin bizim eğitim sistemimizde uygulanıyor olması en büyük temennim.

Daha fazlası için http://www.montessoriokulu.web.tr/ ve http://www.sihirlibahce.com.tr/montessori

bir gün radyoda duydum ve gerçekten etkilendim

bir mana veremediğim gereksiz bulduğum ,çocukları yaşlarından büyük bireylermiş gibi ortaya koyan bir sistem.doğal gelmiyor bana.

birçok okul uyguladığını söyler,ama alakaları yoktur. hatta öğretmenlerinin böyle bir eğitim sisteminden haberi bile yoktur..

Eylülden itibaren gideceği okulda uygulandığı söylenen yöntem, göreceğiz, bilgileneceğiz, paylaşacağız.

19. yy ‘da italyan Maria montesorri tarafından geliştirilen, ebeveyn ve öğretmenlerin çocuğun kendini geliştirmesine yardımcı rolü üstlendiği bir eğitim biçim. Şahsen çok ileri görüşlü geliştirilmiş bir metot olduğunu düşünüyorum. Mutlaka araştırılarak öğrenilmeli , uygulamamak mümkün değil.

çamlıca’da bir okulun (adını bilmiyorum henüz) 1 sınıfında uygulanan eğitim sistemi

takip ettiğim uygulamada çokta başarılı olamadığım eğitim

Uygulamaya çalıştığım,lakin henüz beceremediğim olay.

http://montessoriegitimi.blogspot.com/

birçok okul uyguladığını iddia eder,alakaları yoktur..

bebeğimde uygulamayı planladığımdır. felsefesini çok beğendiğimdir.

elbette kendisine saygımız sonsuz. amma velakin verin çocuğun eline tencere tavayı… oyuncaklar yerine evde sizin kullandığınız eşyaları kullansın. alın size montessori:) işin şakası bir yana, çocuklarla ilgili pek çok mevzu ciddi pazarlama işi olduğundan biraz şüpheci ve alternatifli olmak lazım.. gözünü sevdiğimin anadolu pedagojisi:)

Önümüzdeki 3 senenin ilk sıralara yerleşen hedefi, montessori eğitimi veren Küçük Kara Balık Çocuk Evine kızımı götürmek, hayran kaldığım bir eğitim sistemi

http://www.montessori.org.tr/

Bebişler büyüdükçe, onlarla birlikte yapabileceğiniz ve gelişimlerine yardımcı olacak aktiviteler arayışına girersiniz ve Montessori Eğitimini keşfedersiniz ama tam olarak ne olduğunu nasıl olduğunu hemen anlayamazsınız. Derin bir kuyudur. İçine girdikçe kaybolursunuz. Onlarca site, blog, forumlar vardır. Karıştırır karıştırırsınız. Temelini anlayabilmek önemlidir. Ben hala araştırıyorum. Bu eğitimi veren kreşlerde varmış.