(bkz : güle güle kakalar)
- ks kids
- albimini organic body
- akal tekstil
- aerosleep koruyucu ara kat
- evybaby bebek sabunu
- krispi
- butikbebe.com
- bebe confort axiss
- dünya ağacı yayınları
- mamas papas snug portatif mama sandalyesi
- hauck zero plus comfort ana kucağı
- mamajoo biberon
- taç organik pamuk bebek nevresim takımı
- pilsan arabalı kova takımı
- bebe confort toz mama kutusu
- chicco lite way bebek arabası
- bio-oil
- kipa alt değiştirme örtüsü
- mam emzik
- prima uyu ve oyna bebek bezi
- hotmilk
- philips avent çatal kaşık ve bıçak seti
- gebelik kilolari
- first trimester
- ilk uc ay
- kolİk cd bebeğiniz ağlamasın
- okbaby
- dr. brown’s biberon
- trukid bebek şampuanı
- bebefox çamaşır yıkama filesi
- ünlüer gurme
- ebru hamile
- babydream alt açma
- chicco tulum
- marks and spencer citcitli body
- altis dört halka gökkuşağı çocuk havuzu
- babydan
- trendy momy
- baby jem yakalı nakışlı önlük
- peg perego prima pappa diner mama sandalyesi
sadece çocuğun değil ebeveynlerin de kendini hazır hissetmesi gereken süreç. El ele verilerek üstesinden gelinebilir. Yanınızda anneanne babaanne yardımcı gibi tuvalet eğitimi sırasında size destek olabilecek kişiler var ise çok şanslısınız demektir. Bana kalsa 5 yaşına kadar beklerdik herhalde. ama hem çocuk doktorumuzun hem de anneannenin desteği ile üstesinden hızlıca gelebildik bu sürecin.
sanırım oğlum konusunda en çok bunda zorlandık. Şimdi yeniden hamileyim ve o günlere tekrar döneceğim korkusu içimi kaplıyor.
24 aylık kızımız bezini çıkartmak istiyor. çıkarıyoruz. tuvalete yapmak istemediğini söyledi açıkça, hiç ısrar etmiyoruz. bazen gidip oturuyor, kalktıktan hemen sonra yere yapıyor. siliyoruz. arada uyku, dışarı çıkma durumlarına göre bezliyoruz. onun dışında açık bırakıyoruz sıcaklarda pişik de olmasın dieye.
biz tamamen onun isteğine bıraktık. ısrar etmiyoruz. tuvalet eğitiminde ısrar uzun vadede kalıcı olumsuz etki bırakabiliyormuş çünkü.
benim kızım 18 aylık,tuvalet adaptörü aldım 15 gün önce,onu alıp kendisi tuvaletin üstüne koyuyor oturmak istiyor,koyup oturuyoruz sonra daha bişey yapamadan tuvalet kağıdı istiyor ısrarla,veriyorum kendisi siliyor ve atıyor,kalkıyoruz biraz sonra yere yapmış oluyor,4 günümüz böyle geçti bende tekrar bezi bağladım,öyle kaldı,şimdi bu davranış hazır olduğunu gösterir mi yoksa biraz daha beklesem mi? tavsiyelerinizi bekliyorum…
tamamen kendi hallerine bıraktık, biri 2.5 yaşında kendiliğinden bıraktı (bir gece bezlemeyi unuttuk, sabah kuru kalktı çocuk, sonrada bezlemedik hiç). Diğeride 3.5 yaşında kendiliğinden bıraktı. Ne bir yatak ıslanması, ne bir halıya çiş, nede bir sinir stres…hiç birini yaşamadık.
(bkz : tuvalet sonrası temizlik)
faydalı bir yazı..
http://www.mutluanneler.com/68-tuvalet-aliskanligine-zaman-nasil.html
kesinlikle çocuğa’yaşın geldi hadi çıkar o bezi bakalım’diye dayatılmamalı
çevrenin aaa bu çocuk hala bezleniyormu ayol,
tarzı eleştirilere kulak asmamalı(sanki bez parasını ceplerinden veriyorlar).
çocuk iyi gözlenmeli kendini hazır hissettiğinde ona destek olunmalı
zaten herşey yoluna giriryor üstüne gidilmemeli akışına bırakılmalı bizim ölye oldu.
bence en dorusu yoksa çocukta annede sıkıcı ve başarısız kısır döngü gibi tekrarlayan işkence gibi bir süreç yaşayabilir.
18-24 ay arasında sağlıklı her çocuğun alabileceği eğitim..
(bkz : çiş kaçırma)
İlk kural çocuğun buna hazır olması! bezinden rahatsız olması, tuvaleti merak etmesi, sizi izlemek istemesi buna gösterge olabilir.
İkinci kural ise kararlı olmak, yani bezi bir kere çıkarınca bir daha bağlamamak.. Gece de buna dahil.. Diğer türlü çocuğun aklı karışıyor, bezime mi yapacağım, tuvalete mi diye.. Gece için kullanat hasta bezleri çok faydalı, yalnız yatağa bunu serdiğinizden haberinin olmaması önemli:)
Son olarak da lazımlık ya da oturak yerine klozet adaptörlerini öneririm. Hem temizliği kolay hem de lazımlıktan sonra klozete alıştırmak gerekebilir..
Sevgili genç anneler;tuvalet eğitimi konusunda sakın acele etmeyin,ben ilk anneliğimde tecrubesizlik ve bilgisizlikle çok acele ettim ve oğlumu zorladım,bu durum doğal süreci uzattığı gibi hem benim hem oğlum için stresli geçti.Bebeğin kas gelişiminin yanı sıra psikolojisi de önemli bir faktör(tabii anneninkide)Kızımda ise hiç problem yaşamadım.Ben annenin sabırlı ve her konuda araştırmacı olmasını öneririm.
türkmen 2 bakıcımdan biri 8 aylık, biri de 6 aylık vermiş bu eğitimi. gece de yapmıyorlarmış. konuşamayan bebek nasıl alıştı diye sorduğumda gösteriyorlardı dediler. hatta yürümeye başlayınca kendileri oturmaya başlamışlar lazımlığa. ben onların yalancısıyım.. demek ki bu aylarda bu eğitim verilebilirmiş ama bunu kaçırdıysanız çocuk hazır olana kadar bekleyin derim ben.
oğlumda 18. ayda başladığımızda doktor erken demişti. dinlemedim. gerçekten erkenmiş. uzun bir süre tam öğrendi, sonra tekrar salmaya başladı. kakayı hemen öğrendi ama çişte hep sorunlu olduk.. kızım ne zaman kendi hazır olursa o zaman başlayacağım.
(bkz : kızımın tuvalet kitabı )
(bkz : bezsiz bebek)
(bkz : teonun kaka kitabı)